asigurare@timasig.ro 0723 226 653   0722 700 590
× HOME RCA CASCO LOCUINTA CALATORIE SANATATE & VIATA CUM COMAND DESPRE NOI CONTACT
TIPURI ASIGURARI

Daca doresti putem sa iti facem noi ofertele la rca, te rugam sa ne contactezi !
In caz de accident rutier cauzat din vina altui participant in trafic toti clientii nostri beneficiaza gratuit de masina la schimb pe perioada reparatiei! Serviciu oferit prin Autonom Rent-A-Car, una dintre cele mai mari firme de inchirieri masini din tara. Te rugam sa ne contactezi pentru detalii.

Clauze optionale RcaDecontare Directa

Incepand noiembrie 2017 ai optiunea sa iti faci asigurarea rca cu clauza de Decontare Directa (practic un rca pentru tine, nu doar pentru celalat). Aceasta clauza inseamna ca iti vei repara masina ta la asiguratorul la care ti-ai facut asigurarea, in cazul in care esti implicat intr-un accident rutier si Nu esti vinovat de producerea acestuia.

Prin aceasta clauza optionala nu mai depinzi de asigurarea celui care a provocat accidentul, care poate a ales cea mai ieftina polita, la un asigurator unde procedurile si reparatiile sunt mai greoaie si frustrante. Pentru orice detalii suplimentare legate de aceasta optiune te rugam sa ne contactezi.

Asistenta rutiera in Romania in caz de accident:

Tractarea pe platforma a masinii, in caz de accident, oriunde in Romania, la destinatia dorita de client, in limita a 90 km(km suplimentari au un cost modic). Nu conteaza cine este vinovat de producerea accidentului, serviciul este valabil 24/24.

Costurile sunt de 20 lei pe 6 luni si 30 de lei pe 1 an. Principalul beneficiu este ca in caz de accident nu trebuie sa te stresezi cu identificarea unui serviciu de tractare pe platforma, plus suportarea costurilor mult mai mari din buzunar.

Daca doresti tractarea pe platforma fara limita de km si masina la schimb pe o perioada de maxim 7 zile, indiferent de cine este responsabil de producerea accidentului, costul ar fi intre 49 lei si 79 lei pe an, in functie de tipul de masina personala.

In oricare dintre variantele alese nu conteaza varsta masinii. Te rugam sa ne contactezi pt detalii.


Suport total in caz de accident, serviciu oferit de Signal Iduna, una dintre cele mai mari companii de asigurari din Germania:

 • tractare pe platforma in caz de accident
 • specialist in daune auto care se ocupa de toate procedurile cu asiguratorii / service-urile pentru reparatia masinii tale in cele mai bune conditii de pret si calitate, in cel mai scurt timp
 • ingrijiri medicale pentru sofer in ambulatoriu, indemnizatie zilnica de spitalizare, medicamente, reabilitare, optiune de spitalizare la privat (conform legii 95/2006, articol 313: soferul vinovat de producerea accidentului nu beneficiaza de ingrijiri medicale gratuite, oferite de stat)
 • masina la schimb pe perioada reparatiei in service-urile partenere
 • consultanta juridica in caz de nevoie.

Costa 75 lei pe an, in varianta de baza, ajungand la 115 lei pe an in varianta de top (acesta include spitalizare la spital privat cu acoperire pina in 7500 lei)


Asistenta rutiera in caz de defectiune sau accident in Romania:

In cazul in care masina are mai putin de 10 ani, aceasta clauza ofera urmatoarele acoperiri:

 • in caz de defectiuni electrice sau mecanice, chei pierdute sau incuiate, pana de cauciuc, lipsa combustibil sau alimentare cu combustibil gresit beneficiezi de o echipa de interventie ce incearca sa remedieze problema la fata locului. In cazul in care problema nu se poate remedia la fata locului, de catre echipa de interventie, este inclusa tractarea vehicului defect pana la cel mai apropiat service in limita a 50 km
 • in caz de accident, indiferent cine este vinovat de producerea incidentului, beneficiezi de tractare pe platforma, la destinatia dorita de client, fara limita de km si masina la schimb pe o perioada de maxim 7 zile

Costul ar fi intre 75 lei si 105 lei pe an, in functie de tipul de masina personala.
Te rugam sa ne contactezi pentru detalii.

Ce faci in caz de accident?

In caz de accident partea pagubita trebuie sa anunte evenimentul in maxim 24 de ore la asiguratorul soferului vinovat (sau la propriul asigurator in cazul in care are decontare directa), reprezentantii acestuia te vor programa pentru efectuarea constatarii daunelor.

In cazul in care in accident sunt implicate doar doua autoturisme si au rezultat doar daune produse autoturismelor este necesara completarea Constatarii amiabile, fara anuntarea Politiei.

Politia trebuie anuntata in maxim 24 de ore in una din urmatoarele situatii:
- accident soldat cu victime
- accident in care au fost implicate mai multe masini
- accident soldat cu daune produse unei proprietati, alta decat masina celuilalt soferului
- cele doua parti implicate in accident nu se inteleg, fiind nevoie de o hotarare a politiei cu privire la cine este partea vinovata

Dupa efectuarea constatarii daunelor de catre asigurator esti liber sa iti alegi orice service doresti pentru efectuarea reparatiilor.

In cazul in care esti clientul nostru, pentru orice problema sau nelamurire te rugam sa ne contactezi indiferent de ora, iti vom acorda tot suportul necesar.

Accident cu un autoturism inmatriculat in strainatate:

In cazul in care ai fost pagubit in urma unui accident produs de un autoturism inmatriculat in strainatate trebuie sa te adresezi Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, mai multe informatii pe www.baar.ro

Accident cu un autoturism ce nu are rca:

In situatia in care cel vinovat de producerea accidentului nu are o polita rca valabila trebuie sa te adresezi Fondului de protectie a victimelor strazii.

Despagubirile acordate de acest fond celui pagubit acopera:
- daunele materiale cat si vatamarile corporale, daca cel vinovat de producerea accidentului nu detine o asigurare rca valabila
- doar vatamarile corporale, daca cel vinovat de producerea accidentului a ramas neidentificat

Mai multe detalii pe www.fpvs.ro

Ce se intampla in cazul in care circuli cu rca-ul expirat?

Amenda pentru lipsa rca-ului este intre 1000 si 2000 lei, plus retinerea talonului si a numerelor de inmatriculare pana la incheierea unei polite. In caz de accident va trebui sa suporti din buzunar daunele produse, in caz contrar vei fi actionat in judecata de Fondul de protectie a victimelor strazii.

Perioada de emitere/intrare in vigoare:

Rca se poate emite cu maxim 30 de zile si minim o zi inaintea intrarii in vigoare.

Tarile in care este valabil rca-ul:

Inainte de a pleca la drum in afara tarii te rugam sa verifici pe polita ta rca Cartea Verde pentru a vedea tarile in care nu este valabila asigurarea (tarile al caror simbol este taiat).

Toate tarile din spatiul UE sunt acoperite, insa anumite tari din zona Balcanilor, fosta URSS sau Orient nu sunt acoperite de unii asiguratori.

Ce inseamna si cum ma afecteaza Bonus/Malus:

Bonus/Malus (prescurtat B/M) este practic istoricul accidentelor tale . In cazul in care nu ai avut accident din vina ta, la reinnorea politei rca pentru o perioada de minim 6 luni primesti un punct in plus la B/M, care inseamna o reducere suplimentara (poti ajunge la maxim B8, care inseamna o reducere de 50% fata de tariful standard).

In situatia inversa, in care ai avut accident din vina ta, indiferent de valoarea daunelor, vei fi penalizat cu doua puncte in minus la B/M (poti ajunge la minim M8 care inseamna o penalizare de 80%). Pentru o persoana fizica clasa B/M cea mai favorabila se va transfera automat la toate autoturismele inmatriculate pe acea persoana.

Pentru persoanele juridice fiecare autoturism va avea o clasa B/M unica .

Daca am Casco, mai trebuie sa fac si Rca?

Da, trebuie, asigurarea Rca il va despagubi pe celalat sofer, in cazul in care esti vinovat de producerea unui accident, iar polita Casco te va despagubi pe tine in aceeasi situatie .

De ce sa devii clientul nostru:

 • Suntem din Timisoara. Livrare gratuita a politelor la domiciliul clientului, în Timisoara, Sacalaz, Chisoda, Giroc, Utvin și Sanmihaiu Roman (pt alte localitati vă rugăm să ne contactati)
 • Compari ofertele de la toate societatile de asigurare
 • Garantam cele mai bune preturi si acoperiri
 • Peste 5 ani de experiența în domeniu
 • Te anuntam înainte sa îți expire asigurarea, nu vei rămâne niciodată cu polita expirata
 • Iti asiguram suport gratuit in caz de dauna - Iti vom spune ce trebuie sa faci si te ajutam in relatia cu asiguratorii
 • Livram polita personal - Flexibilitate în ceea ce privește ora/locul livrarii - Nu folosim curieri
 • Poti plati cash, la livrare, sau online prin op/transfer bancar
Daca ai orice fel de nelamurire sau intrebare te rugam sa ne contactezi la

Tel: 0723 226 653 (Cosmin) sau 0722 700 590 (Alina), inclusiv pe whatsapp

sau contacteaza-ne pe email: asigurare@timasig.ro sau utilizand formularul de contact.